Enrichment
The goal of West Village is to activate the West side of campus and enrich student life, providing a place for the campus community to not only get a meal, but to meet friends, network, and study. The building was designed with the wellness of the community in mind; new dining options, study and meeting rooms, and intentional community building space throughout the building to support the whole person through health, community, and environment. It was a key goal in design to allow maximum flexibility and utilization of space in the dining and lounge areas, as well as to provide an indoor/outdoor connection to nature. This is the first building of its kind at Georgia Tech, supporting and enhancing multiple dimensions of the campus community experience.

Sustainability
The West Village supports Georgia Tech’s commitment to sustainability, as well as the health and well-being of the campus community. Everywhere you turn within this building there is a nod to supporting those efforts. Examples of sustainability and health include constructing West Village with a limited number of unique and sustainable materials, innovative recycling and composting program, and custodial cleaning using ionized water and no harsh chemicals.

Community
West Village provides social and community building spaces (both indoors and out) as a part of the overall health and wellness approach. These include indoor and outdoor lounge space, two reservable meeting spaces, five small group rooms available on a first-come, first served basis, two outdoor terraces equipped with fire pits and seating for about 300 in the outdoor spaces, and expansive views of the Georgia Tech green space.